Text Size

Anti bont demo in Maastricht zaterdag

Op zaterdag 19 februari 2011 zullen we de strijd aangaan met de bont industrie. In Maastricht zijn meer dan 60 winkels die nog steeds bont verkopen. Neem je vrienden, familie, collega's en klasgenootjes mee en laten we massaal de straten opgaan om het dierenleed in de bont industrie aan te kaarten.

Overgenomen van Respect voor Dieren

Praktische informatie:

Om 13:00 zullen we beginnen met de demonstratie. We zullen dan een grote demonstratie gaan lopen, vergezeld met muziek,  Er zullen dan enkele sprekers volgen die duidelijk maken waarom we er staan en waarvoor we met ons allen strijden. We proberen uit zoveel mogelijk steden vervoer te regelen; hou hiervoor de website in de gaten of stuur even een mailtje. Wil je al eerder komen of langer blijven? Geen probleem! Er zijn zat slaapplekken geregeld op loop afstand van de demonstratie. Laat het wel even van te voren weten of je blijft slapen.

Info-markt:

Er zullen van verschillende organisaties info standjes aanwezig zijn. Info materiaal, eten, merchandise... het zal er allemaal zijn! Wil jij met je organisatie ook deelnemen? Stuur even een mailtje, dan komt het vast in orde! Ter zijner tijd zal er hieronder een lijstje worden gepubliceerd van deelnemende organisaties. Vanaf 12:00 zullen de infostandjes hun plek innemen op het plein.

Verzamelplek:

We verzamelen op het Old Hickoryplein. Dit is een centrale locatie vlak achter het station en dichtbij de autosnelweg. Klik hieronder op het plaatje om te zien hoe je er met de voet vanaf het station of met de auto vanaf de autosnelweg komt. Er zijn genoeg (gratis) parkeerplaatsen rondom.

De route per auto De route te voet vanuit het station
Klik op het plaatje voor een grotere versie

 

 

Route:

De route zal door het centrum van Maastricht gaan, waarbij we tegelijkertijd de meeste bont verkopende winkels zullen treffen als het meeste winkelend publiek kunnen informeren. We zullen deze dag meer dan 50 bontverkopende winkels passeren, die allemaal het bloed van onschuldige dieren aan hun handen hebben kleven. Overal lijkt het bont de etalages over te nemen; straat na straat, winkel na winkel... Snel zal er een lijst komen van alle bont verkopende winkels in Maastricht.

Vervoer:

Uit meerdere steden zal vervoer rijden. Zo is er vanuit Amsterdamen Nijmegen busvervoer geregeld. Wil je je opgeven voor de bus? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ook zijn er inmiddels de zogenoemde (en te verkrijgen bij de) Kruidvat treinkaartjes; hiermee kan je voor 12 euro een dag onbeperkt reizen. Dit scheelt veel treinkosten vanuit veel steden!

Materiaal:

Er zijn flyers en posters gedrukt die liggen te wachten totdat ze verspreid worden. Het aantal deelnemers hangt mede van jou af! Stuur een mailtje met wat en hoeveel je wil hebben, dan zorgen we dat het bij jou terecht komt. Verspreid de flyers op school, werk of in de stad en plak de posters overal waar je maar bij komt.

Contact:

Voor meer informatie, materiaal en vragen kun je altijd contact opnemen via het onderstaande mail adres.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.respectvoordieren.nl

Ook donaties zijn meer dan welkom. Hier kan weer actiemateriaal etc. van bekostigd worden:
Giro: 4465267 tnv Respect voor Dieren te Amsterdam.
IBAN: NL68PSTB0004465267
BIC: PSTBNL21