Text Size

Demonstratie 25 maart Den Haag: Onderwijs is een recht!

Stop de bezuinigingen op onderwijs! Kom vrijdag 25 maart,13:00, Spuiplein, Den Haag

Ondanks de 20.000 studenten op het malieveld in januari gaat de regering door met haar bezuinigingsplannen die het onderwijs in Nederland keihard zullen raken: Opleidingen verdwijnen, docenten verliezen hun baan, het hoger onderwijs levert 370 miljoen in, het MBO 170 miljoen, doorstroming wordt voor velen financieel onmogelijk gemaakt, de studiefinanciering en OV verdwijnen voor masterstudenten en ‘vertraagde’ studenten krijgen een boete van 3000 euro. En de lijst met bezuinigingen gaat door.

Meer informatie op Onderwijsiseenrecht.nl

De gevolgen zijn duidelijk: slechtere opleidingen die steeds korter en duurder worden. Het is de hoogste tijd deze plannen te stoppen. Onderwijs is veel meer dan een ‘investering in jezelf’.

Het is een recht!

Het tegengaan van de bezuinigingsplannen op het onderwijs wil NIET zeggen dat de sociale zorg, huisvesting, kunst en inburgeringscursussen dan maar extra moeten inleveren. Er is geld genoeg. Het is simpelweg niet te rijmen dat er massaal bezuinigd wordt op sociale voorzieningen terwijl de economie zich herstelt, geredde banken nauwelijks belast worden, topinkomens stijgen en er wél miljarden beschikbaar zijn voor impopulaire militaire projecten. Het is daarom de hoogste tijd ons demonstratierecht te gebruiken om voor onszelf en anderen op te komen.


Klik voor een grotere kaart