Text Size

Bezetting van studenten in Utrecht gaat dóór na succesvolle eerste dag!

De bezetters van Drift 21 kijken met een goed gevoel terug op de eerste dag van de open bezetting van een gebouw van de Universiteit Utrecht. Veel studenten en sympatisanten hebben zich aangesloten bij de actie waarmee ze laten zien dat ze bereid zijn actie te voeren totdat alle bezuinigingen op onderwijs zijn ingetrokken. Een bezetter: "Onderwijs is een recht, geen privilege. Met deze actie komen we op voor dat recht."

Ingestuurd persbericht SACU, Utrecht, 10 februari, 08.30

De studenten hebben vandaag een aantal keer contact gehad met het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht. Uiteindelijk is toegezegd dat de bezetting in ieder geval tot donderdagochtend zal kunnen doorgaan. De bezetters laten weten dat ze vastberaden zijn en hun actie zullen doorzetten. De boodschap van deze bezetting, een stop op alle bezuinigingen op onderwijs, is vandaag voor het eerst in Nederland te horen geweest. Morgenochtend om elf uur zal het SACU doorgaan met haar programma. Er zullen activiteiten worden georganiseerd over de bezuinigingen in het onderwijs, toekomstplannen worden gemaakt en ook andere thema's die de studenten van belang achten zullen aan bod komen. er wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke toestroom van studenten.

Programma 10 februari Open Bezetting Drift 21 Utrecht

Gedurende de hele dag:
Documentaire-marathon met discussies, rustige studieruimtes (eerste verdieping), spandoekwerkplaats

11:00 “Speculatie, voedselmarkten en de EU” door Ewout van den Berg.

12:00 Discussie “Aanval op onderwijs vanuit verschillende fronten: Nederlandse overheid, EU en college van bestuur”.

14:15 Discussie & Actiebijeenkomst “De toekomst van het studentenprotest”, met introductie over het MBO en de bezetting in Amsterdam.

16:00 “Nederlandse rol in de internationale wapenhandel” door Wendela de Vries (Campagne tegen wapenhandel).

17:00 “Plenaire vergadering”. Iedereen welkom, kom en beslis mee over de bezetting.

18:30 Eten (tegen donatie, op = op).

20:00 Documentaire “Berkeley in the sixties”

Meer info op studentenprotestutrecht.nl/