Het verzet tegen het Trumpisme komt op straat

De anti-Trump betoging in Brussel op 25 mei 2017 was divers en kleurrijk. Heel wat organisaties stapten mee op: van NGO’s tot politieke organisaties en vakbondsleden. Wij namen deel aan een dynamisch en opvallend jong blok van de campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en het Asociaal beleid). In Gent trokken enkele tientallen scholieren en studenten in een voorbetoging naar het station. Op de betoging in Brussel werden ze vervoegd door tientallen anderen die mee slogans riepen tegen seksisme, racisme, oorlog en het asociaal beleid. Het protest was ook een goede aanzet voor het broodnodige verzet tegen de lokale Trumps in Europa.

 

De anti-Trump betoging was divers en kleurrijk. Heel wat organisaties stapten mee op: van NGO’s tot politieke organisaties en vakbondsleden. Wij namen deel aan een dynamisch en opvallend jong blok van de campagne ROSA (Reageer tegen Onderdrukking, Seksisme en het Asociaal beleid). In Gent trokken enkele tientallen scholieren en studenten in een voorbetoging naar het station. Op de betoging in Brussel werden ze vervoegd door tientallen anderen die mee slogans riepen tegen seksisme, racisme, oorlog en het asociaal beleid.

De betoging toonde het potentieel van actief verzet en strijd tegen het Trumpisme. Daarmee versterken we de beweging in de VS: zij staan niet alleen, vanuit de hele wereld wordt naar hun protest gekeken en is er steun voor. Maar dit gaf ook een duidelijke boodschap aan de Trumps van ‘eigen kweek’.

Dat veel betogers ook na deze actie verder strijd willen voeren, bleek uit de enthousiaste reacties op het materiaal dat we verdeelden op de betoging en het aantal contactgegevens dat we ophaalden. We verkochten meer dan 150 exemplaren van ons maandblad, meer dan 100 mensen willen met ons discussiëren en we haalden meer dan 500 euro strijdfonds op met badges.

Deze betoging mag geen eindpunt zijn, het wijst op een groeiend actief verzet tegen rechtse populisten en hun racisme en seksisme. Laten we hierop verder bouwen aan een krachtige beweging die strijdbaar naar voor komt en de discussie aangaat over een socialistisch alternatief op de oorlog en de ellende die eigen zijn aan het kapitalisme. Doe mee! Was je op de betoging maar gaf je je contactgegevens niet op aan één van onze militanten, maar wil je wel met ons in discussie gaan? Contacteer ons dan vandaag nog via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..